A view to the future (Blogi)

2 min read

Generatiiviinen tekoäly on mahdollisuus päivittäistavarateollisuudelle

By Antti Syväniemi on 2.10.2023 23:07

2000-luvun alussa päivittäistavarateollisuus nojasi Suomessa vahvasti AC Nielsenin ScanTrack-tietoon valikoima-, hinnoittelu- ja promootiopäätösten tekemisessä, kuten muualla maailmassakin. Tämä tieto toimi yhteisenä kielenä koko arvoketjussa, auttaen toimijoita ymmärtämään markkinoiden dynamiikkaa ja asiakkaiden tarpeita.

Continue Reading
2 min read

Optimoidut valikoimat ja hinnat pullantuoksuisissa myyjäisissä

By Antti Syväniemi on 24.9.2023 16:56

Houstonin lukion toisluokkalaiset olivat lähdössä luokkaretkelle Suomen Turkuun. Tätä varten luokka keräsi rahaa järjestämällä perinteiset myyjäiset. Leivontaan ilmoittautui 20 jauhopeukaloa, joista kukin lupautui uhraamaan luokkaretken hyväksi tarvittaessa kaksi tuntia. Leivonnaisiksi valittiin aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella klassikot: korvapuusti 1,40 €/kpl ja munkki 1 €/kpl. Talkoomalli oli osoittautunut edellisvuosina toimivaksi mutta tehottomaksi. Tällä kertaa haluttiin minimoida sähellys, raaka-aineiden käyttö ja optimoida tuotetarjonta - ja edelleen maksimoida tuotto!

Continue Reading
2 min read

Tieto ei ole itseisarvo vaan työväline

By Toni Jormalainen on 16.10.2019 9:32

Atria Suomi Oy:n strategiapäivityksessä asetettiin haasteellinen tavoite: yrityksen tulee olla kuluttajamarkkinatiedon paras hyödyntäjä niin, että tuotekehitystä, brändiä ja myyntiä johdetaan yhteiseltä tietopohjalta. Edessä oli siten ei vain raportointiin vaan koko liiketoiminnan johtamiseen vaikuttava projekti.

Continue Reading
2 min read

Toimiva raportointi parantaa tuottavuutta

By Toni Jormalainen on 10.10.2019 16:09

Tiedolla johtamisen lähtökohtana on antaa käyttäjille heidän tehtävien ja päätöksenteon helpottamiseksi niitä tukevaa tietoa. Kun prosessissa olevat eri päätöksentekopisteet tunnistetaan ja niille annetaan mittarit, voidaan tieto linkittää näihin prosesseihin. Lukemattomissa tietokannoissa, Exceleissä ja erilaisissa tekstitiedostoissa löytyy dataa usein enemmän kuin tarpeeksi. Mutta miten hajautettu ja pirstaleinen tieto saadaan palvelemaan tätä tarkoitusta? Kysymykseen vastaa Houston Analyticsin paluumuuttaja, BI Lead roolissa aloittanut Toni Jormalainen.

Continue Reading
1 min read

Katoavatko kaupat?

By Antti Syväniemi on 30.9.2019 20:54

Kaupan liitto ennakoi rajua pudotuspeliä kotimaiseen vähittäiskauppaan. Liitto ennustaa, että Suomen vähittäiskaupoista voisi kadota yli viidennes tai pahimmassa tapauksessa jopa 40 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Syylliseksi nostetaan ulkomainen verkkokauppa, joka tulee ajamaan erityisesti erikoistavarakaupan seinää vasten.

Continue Reading
1 min read

Olisiko tekoäly ratkaisu – miten edetä?

By Tommi Havukainen on 30.9.2019 20:54

Moni yritysjohtaja pähkäilee huolestuneena, onko oman yrityksen osalta juna jo mennyt. Onko kilpailijat saaneet etumatkaa rekrytoimalla tekoälyn tehokkuuden vauhdittajaksi?

Tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia kilpailukyvyn parantamiseksi kannattaa punnita kaikilla toimialoilla. Ratkaisua ei kuitenkaan voi ostaa valmiina pakettina hyllyltä. On lähdettävä liikkeelle peruskysymyksistä: Mikä on liiketoiminnalle juuri nyt tärkeää? Halutaanko esim. tehostaa olemassa olevia prosesseja vai kenties siirtyä kokonaan uudelle liiketoiminta-alueelle. Mitä haastetta ollaan ratkaisemassa? Mitä dataa on tarjolla? Mitkä ovat käytössä olevat työkalut?

Continue Reading
1 min read

Think Summit – tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin

By Antti Syväniemi on 30.9.2019 20:53

Syksyn kiinnostavin tapahtuma lähestyy: 29. lokakuuta IBM:n Think Summit kokoaa alan huiput Messukeskukseen. Let’s put Smart to Work! Mukana on tietysti myös Houston Analytics. Meidät löytää ständiltä 26, mutta myös 1-to-1 tapaaminen on mahdollista varata Think’n’meet -servicen

Continue Reading

Featured